Home /  Predstave /  Sve naše predstave /  Ostalo /  Dupe kao glava

AUTOR:
Ivan Matić

VOĐA PREDSTAVE:
Ivan Matić

TEHNIČKO VOĐSTVO:
Danica Subotički

O PREDSTAVI :

Smeh. Toliko je neophodan. I ne čude brojne izjave, pri gledanju repertoara beogradskih pozorišta … “samo da ne bude nešto teško”, … “ma da ne razmišljam mnogo”, … “da se nasmejem”. Valjda čovek želi ono čega nema dovoljno, lagane stvari, malo razmišljanja I mnogo, mnogo smeha.
Prvim rečenicama svog autorskog dela, Ivan Matić, osvaja publiku. Vreme teče, on sam pred publikom…a u vazduhu između samo smeh, niko ne razmišlja o svojim problemima, tu I tamo po koja suza, ali I ona od smejanja. I sve je to tako poznato. Matić govori samo istinu, svega smo I sami svesni, sve već znamo, ali kad on to govori…onda nam je smešno. U svim tim “smešnim istinama”, pogledi u publici se krišom susreću, kao da se njegovim rečenicama odaju naše intimne stvari, o kojima ne bismo baš rado pričali…ali nema veze, ON ih je izgovorio, sada je lakše, smešno je.
Bravuroznim nastupom i velikom energijom na sceni, Ivan Matić ne samo da nam na tacni servira sve apsurdnosti života koji živimo, mane koje mislimo da uspešno krijemo, on takođe uspeva sve da nas nasmeje do suza. Posle ovakvog nastupa, sledi uvek neizbežno prepričavanje replika, dobro raspoloženje i onaj smeh, sa početka ovog teksta, koji je toliko neophodan. Tek kad se vratimo onom razmišljanju, kojeg nismo želeli u početku, shvatimo da smo se nasmejali samima sebi.

D. Purić