Home /  Blog /  Vrelo leto, nebo je granica

Vrelo leto, nebo je granica

Sep 9 2013

Prag, Češka i festival Apostrof na kome su akteri poetsko-koreografskog projekta „U kubu“ nastupili početkom jula, još jednom je potvrdio da je pozorišna svest našeg teatra na visokom nivou. Pored zvaničnog nastupa, učestvovali smo i na književnoj večeri Miodraga Jakšića. Projekat „U kubu“, postavka Anike Lehki, selektovan je između 173 u 10 projekata iz celoga sveta.

Banja Luka, Bosna i Hercegovina i festival Kratkofil selektovali su i prikazali u julu naš film „Ničiji život“ reditelja Miloša Miloševića, koji je nakon izuzetnog prijema publike i kritike zauzeo važnu poziciju u svetu kratkog metra.

Krčedin, Srbija i umetnička kolonija „Jakšić“ uživali su u adaptiranoj verziji predstave „Seks i selo“, gde je premijerno nastupila Marijana Glušac.

Moskva, Rusija i Festival kratkog filma selektovali su takođe naš film „Ničiji život“, reditelja Miloša Miloševića. Publiku je film ostavio bez daha.

Pogradec, Albanija i festival Balkanik svakako su još jedna u nizu lepih stvari koje su se desile ovog leta. Film „Ničiji život“ u režiji Miloša Miloševića, ponovo je zablistao u mraku bioskopske dvorane u septembru. U ovoj selekciji našao se rame uz rame sa filmovima nagrađivanim na Pariskom i Milanskom festivalu.